Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Premii pentru România la Festivalul de Film de la Locarno 2011

      16 august 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, a primit premiile pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor într-un rol principal, acordat lui Bogdan Dumitrache, sâmbătă, la gala Festivalului de Film de la Locarno 2011, informează site-ul oficial al evenimentului.

       

      Juriul competiţiei oficiale, prezidat de producătorul de film portughez Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru să primească premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.


      "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, urmând peliculei "Pescuit sportiv". Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.


      La Festivalul de la Locarno au fost prezenţi regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, producătorul Ada Solomon, coproducătorul Monica Lăzurean-Gorgan şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.

       

      "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea succes la Festivalul de Film de la Locarno al regizorului, producătorului, scenaristului şi actorului Adrian Sitaru, după ce scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat, în 2007, Leopardul de Aur în secţiunea Pardi di domani. Lungmetrajul de debut al lui Sitaru, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se mai numără "Colivia" (2010) şi "Lord" (2009).


      "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.


      Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian, a primit o menţiune specială din partea International Federation of Film Societies, informează site-ul oficial al evenimentului.

       

       "Crulic - Drumul spre dincolo" este un documentar animat realizat de Anca Damian, care prezintă sfârşitul tragic al lui Claudiu Crulic, în luna ianuarie 2008, după patru luni de greva foamei într-o închisoare din Polonia. 

       

      După premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno, filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" va avea premiera naţională în luna octombrie.

       

      Coproducţia româno-italiană "Şapte opere de milostenie" - două premii


      Coproducţia româno-italiană "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" a primit premiul al doilea din partea juriului Junior şi premiul Don Quijote din partea International Federation of Film Societies.


      Potrivit site-ului oficial al evenimentului, premiul al doilea din partea juriului Junior - parte a iniţiativei Cinema e Gioventù, care oferă trofee celor mai buni regizori din competiţia oficială a Festivalului de la Locarno - acordat filmului "Şapte opere de milostenie" a fost în valoare de 4.000 de franci elveţieni.
      Acelaşi juriu al International Federation of Film Societies a acordat o menţiune specială lungmetrajului animat "Crulic - drumul spre dincolo", de Anca Damian.


      Filmul "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" este regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio. Cei doi sunt cunoscuţi pentru scurtmetrajul "Zakaria", care a fost nominalizat, în 2006, la European Film Awards. "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" este o coproducţie între La Sarraz Pictures (Italia) şi Elefant Film (România).


      La ediţia de anul trecut a Festivalului de la Locarno, regizorul Marian Crişan a primit patru premii, pentru filmul "Morgen", iar Ana Ularu a primit premiul pentru cea mai bună interpretare, pentru rolul Matilda din lungmetrajul "Periferic" de Bogdan Apetri.


      Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno a avut loc în perioada 3 - 13 august.

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor