Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Recomandarea comică de marţi: Adaptation.

      14 mai 2019, Autor: Anca Rusu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Pentru a ne lua gândul de la evenimentele tragice petrecute în penultimul episod “Game of Thrones”, FilmSi vă recomandă o comedie neconvenţională cu Nicolas Cage şi Meryl Streep: “Adaptation.”.

       

      Pentru că tocmai am aflat că Nicolas Cage ne va onora cu prezenţa la TIFF, unde va fi recompensat cu Trofeul Transilvania pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, vă propunem să (re)vedeţi unul dintre cele mai bune filme ale sale: comedia “Adaptation. / Hoţul de orhidee” din 2002.

       

      Cage îl interpretează pe scenaristul Charlie Kaufman (celebru pentru filmele "Being John Malkovich" şi "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"), care trebuie să adapteze romanul „Hotul de Orhidee” pentru marele ecran, dar se regăseşte într-o imensă pană de inspiraţie. Mutarea inopinată a fratelui său geamăn, Donald, în aceeaşi casă nu face decât să înrăutăţească situaţia, mai ales că acesta decide să devină, la rândul său, scenarist şi pare să aibă mai multă inspiraţie decât Charlie.

       

      cage 22

       

      Pe lângă provocările de la job, Charlie se luptă cu propriile complexe şi nesiguranţe, fiind timid în relaţiile cu femeile şi având o minte hiperactivă. Faptul că avem ocazia de a asculta gândurile protagonistului contribuie enorm la originalitatea comediei Adaptation.”, alături de modul extravagant în care realitatea se împleteşte cu ficţiunea.

       

      Adaptation.” a obţinut patru nominalizări la Premiile Oscar în 2003, la categoriile Cel mai bun scenariu (scris de veritabilul Charlie Kaufman), Cel mai bun actor în rol principal (Nicolas Cage), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Meryl Streep) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Chris Cooper).

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor