Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Regizorul Christopher Nolan contribuie la progresul societăţii. SF-ul „Interstellar: Călătorind prin univers” a condus la o nouă descoperire ştiinţifică

      29 octombrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

       

      Noul film al lui Christopher Nolan a zguduit întreaga lume într-un mod surprinzător. SF-ul Interstellar: Călătorind prin univers a condus la o nouă descoperire ştiinţifică despre găurile negre.

       

      După cum a raportat WIRED, Nolan a lucrat cu astrofizicianul Kip Thorne la efectele speciale, pentru a crea cel mai realistă imagine a găurilor negre, din istoria cinematografică. Thorne a început prin a trimite pagini de date şi ecuaţii pe care experţii lui Nolan le-au introdus în diferite softuri.

       

      Thorne, care a lucrat anterior la filmul Contact (1997), a conceput aceste găuri doar teoretic, deoarece nimeni nu ştie cum arată exact.

       

      Ce au descoperit computerele după multe ore, a fost uimitor. O gaură neagră care nu se potriveşte deloc cu denumirea ei, ci arată aşa:

       

       

      „Am constatat o deformare a spaţiului în jurul găurii negre”, a declarat expertul în efecte speciale Paul Franklin. „În loc să arate ca inelele lui Saturn în jurul unei sfere negre, lumina din jurul ei creează o imagine extraordinară”.

       

      Thorne şi-a dat seama imediat că modelul generat de echipa lui Nolan este o descoperire ştiinţifică. De fapt, aşa arată găurile negre.  „Aşa arată în realitate o gaură neagră. Acesta este modul în care se comportă natura. Punct”, a spus el.

       

      Oamenii de ştiinţă sunt de părere că Thorne  poate publica cel puţin două lucrări de cercetare bazate pe această descoperire. Aşa că, atunci când îl urmăreşti pe Matthew McConaughey în timp ce salvează lumea în Interstellar: Călătorind prin univers, vezi, de asemenea un progres ştiinţific. Interesant, nu-i aşa?

       

       

      Sursa: dazeddigital.com

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor