Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      România în rolul principal pe marele ecran, la Astra Film Sibiu!

      10 octombrie 2014, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      În fiecare an, cele mai recente documentare românești iau calea Sibiului. Documentarele produse în România, în ultimul an, sunt expuse în premieră la Astra Film Festival. Filmele aduc la lumină o Românie diferită decât cea pe care o cunoaștem noi.

       

      În premieră absolută, vineri – 10 octombrie, de la ora 20 la Sala Thalia, va fi proiectat filmul Pașaport de Germania (regia: Răzvan Georgescu), o producție HBO. Cum a vândut Ceaușescu ca la piață un sfert de milion din populația României?

       

      Filmul deconspiră afacerile lui Ceaușescu cu oficialii germani de pe urma cărora se estimează că România ar fi încasat până la trei miliarde de mărci. Filmul este proiectat în prezența regizorului.

       

       

       

      Ce complicații nebănuite a stârnit un tablou de Andreescu oferit cadou de statul român liderului iugoslav Tito? Pădurea (regia: Sinișa Dragin) reface traseul acestui cadou diplomatic care a dus la dispariția unui stat. Filmul va fi proiectat vineri, 10 octombrie, de la ora 22 la Sala Thalia, în prezența regizorului.

       

       

      Alyiah DaDa (regia: Oana Giurgiu), proiectat în premieră mondială la AFF 2014, poate fi revăzut sâmbătă, ora 12 la Librăria Habitus. Documentarul prezintă soarta comunității de evrei din România pe o perioadă de 100 de ani. 

       

      Cel mai așteptat moment al zilei de sâmbătă este Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2014, care va avea loc de la ora 19 la Sala Thalia. Filmele premiate, evaluate de un juriu prestigios, vor putea fi revăzute duminică, cu începere de la ora 17.

       

      VIDEO JURNAL - Astra Film Festival, retrospectiva zilei de joi, 9 octombrie:

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor