Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Scurtmetraje la Marele Picnic pe 29 și 30 iulie

      17 iulie 2017, Autor: Maria Tudoran
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Ajuns la a 4-a ediţie, Marele Picnic cinematografic al verii va avea loc anul acesta între 29 şi 30 iulie, la Grădina Botanică Bucureşti. Spectatorii sunt invitaţi să ocupe un loc confortabil pe pajiştea grădinii, acolo unde ecranul gonflabil ShortsUP va găzdui, sâmbătă şi duminică, un program de scurtmetraje recente, premiate la festivaluri internaţionale. Un concert de jazz, ateliere de gătit, cursuri de slackline şi frisbee plus un food court cu bucătării urbane completează programul weekendului de vara în natură.

       

      Marele Picnic exploreaza legatura omului cu natura, in mijlocul orasului aglomerat, iar personajele din filmele ShortsUP au o cautare comuna: aceea de a-si regasi locul in propria lor comunitate, in orice colt al lumii s-ar afla. In animația Pe balcon (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016), premiata la Annecy International Animated Film Festival, descoperim povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie, pe care-i leagă experiența unei zile caniculare petrecute la bloc. O întamplare mult-așteptată rupe ordinea aparentă și aduce imprevizibilul în ecuație.

       

      Din programul Marele Picnic nu lipsesc nici filmele româneşti, iar unul dintre ele este 237 de ani  (r. Ioana Mischie, România, 2016), difuzat în premieră la Palm Springs Internaţional Short Film Festival. Ancorat în realitatea noastră, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunităţi rurale care trăieşte de pe urmă ajutoarelor de stat, folosindu-şi la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autorităţile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană.

       

       

      Sâmbătă, pe 29 iulie, atmosfera de la Marele Picnic ShortsUP va fi antrenată de concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalistă Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape şi Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculţ în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber.

       

      Experienţa ShortsUP aduce, la pachet, o sumedenie de activităţi de picnic, de la tururi ghidate în Grădina, până la ateliere de gătit şi food court cu bucătării urbane. Mai multe detalii despre extra-activităţi pe www.shortsup.ro.


      Biletele la Marele Picnic pot fi achiziţionate din reţeaua Eventbook şi Eventim la preţul de 25 lei/ seară şi 40 lei/ abonament sau la faţă locului la preţul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile. 


      Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită. Important: în cazul în care vremea nu permite bună desfăşurare a evenimentului în aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.


      Marele Picnic ShortsUP este un eveniment găzduit de Universitatea Bucureşti şi Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză”.

       

      Sursa: http://filme.metropotam.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor