Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Superman, Spiderman sau Batman" - cel mai bun scurtmetraj european la Festivalul de la Valladolid

      31 octombrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman", în regia lui Tudor Giurgiu, a câştigat, sâmbătă, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (Spania).

       

      Premiul constă în 2.000 de euro şi în nominalizarea filmului între cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012. Astfel, "Superman, Spiderman sau Batman" este primul film românesc ce concurează pentru Oscarul european, care se va decerna pe 1 decembrie 2012 în Malta.


      În 2011, în competiţia de scurtmetraje au concurat 12 filme, alese din peste 400 de scurtmetraje înscrise. Juriul a fost format din producătorul Saad Chraibi (Maroc), Kirill Razlogov, directorul Festivalului de Film de la Moscova, actriţa suedeză Gorel Crona, regizoarea indiană Sangeeta Datta şi producătoarea spaniolă Luisa Matienzo.


      "Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.


      Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, din care fac parte actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi, eroul filmului, copilul Aaron Şerban.


      Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului "Faţa galbenă care râde", în regia lui Constantin Popescu.


      Operatorul filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru, monteurul filmului este Eugen Kelemen, castingul a fost asigurat de Kokino (Levente Molnar), care a colaborat şi la filmul "Morgen", iar producătorul executiv este Bogdan Crăciun. Postproducţia s-a desfăşurat în studiourile Chainsaw Europe.


      Scurtmetrajul "Superman Spiderman sau Batman" este o producţie Libra Film Productions şi a avut premiera în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (3 - 12 iunie, Cluj Napoca). 


      Filmul va putea fi văzut la cea de-a 52-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, în secţiunea Balkan Survey, dar şi la Festivalul de Film Românesc de la Londra.

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor