Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Sute de bufnițe “de casă” au fost abandonate în Marea Britanie după lansarea ultimului film HP

      20 mai 2012, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      După ce nebunia generată de lansarea ultimului film din seria Harry Potter s-a mai domolilt, adăposturile de animale din Marea Britanie s-au umplut de bufnițe.

       

      Temerile, ce e drept întemeaiate, sunt că, deși împotriva legii, muult mai multe bufnițe au fost eliberate de stăpani în salbăticie si cel mai probabil bietele animale au murit de foame în padurile de la marginea orașelor.

       

      O bună perioadă de timp să îți cumeperi o bufniță a fost o mișcare la modă în rândurile micuților fani HP îndragostiți de Hedwig companionul dragalaș al lui Harry. Nimic mai simplu, dar ce te faci cand pasărea traiește 20 de ani și responsabilitatea de a avea grija ei iți este alocată ca sarcină zilnică?

       

      Să o hranești zilnic cu mâncare specială și să aduni pene și excremente de peste tot poate deveni un coșmar când ai doar 10-12 ani.

       

      Așa deci, momentul “elibărării” a fost doar o chestiune de timp.

       

       

       

       

       

      Harry Potter

       

      Un îngrijitor de la un adapost de lângă Londra se plânge că trebuie să aibă grijă de peste 100 de bufnițe: “Înainte aveam grijă de 6 bufnițe, iar acum am grija de peste 100. Totul din vina lui Harry Potter. Oamenii sunt plictisiți si sătui să adune rahat și pene de peste tot. Nu e simplu, e nevoie de spațiu; o bufnița are nevoie să facă 5 mișcări de aripi la aterizare altfel poate face o infecție la piept.


      Adică, este perfect legal să ai acasă o bufnița, dar dacă vrei să o eliberezi in sălbăticie asta iți poate aduce, aici în Anglia – 6 luni de inchisoare și 5000 de lire sterline amendă.”

       

       Harry Potter

       

      Chiar și JK Rowling, renumita autoare a luat poziție și s-a dezvinovățit: “Oricine a fost influențat de cărțile mele și a crezut că o bufniță pote să traiască și se simte bine într-o micuță cușcă ținută în casă, ei bine trebuie să vă anunț că: ‘Ați crezut GREȘIT!’”- a declarat ea.

      “Dacă iși doreau așa de mult o pasăre puteau foarte bine să asigure hrana și întreținerea unei bufnițe într-un adăpost special amenajat pentru asta.”

       

      Un fenomen similar a avut loc în 1990 când mania Țestoaselor Ninja câștiga teren și la fel mii de broscuțe au fost aruncate la canal când bineințeles stăpânii lor au crescut, sau plictisit sau au crezut cș fac un mare bine.

       

      mirror.co.uk

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor