Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 10 cele mai bune filme ale anului 2017 (până acum)

      20 iunie 2017, Autor: Maria Tudoran
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Deși suntem doar la jumătatea anului 2017, au fost lansate pe tot globul o serie de filme excelente care sunt demne de laudă: filmele de groază genul-subversive, blockbusterile de acțiune, dramele sentimentale etc.

       

      Deși această listă a fost pusă la punct chiar înainte de lansarea filmelor din vară anticipate cu mult înainte de sezonul Oscar, anul acesta a oferit publicului o serie de filme strălucitoare pe care fanii cinematografiei trebuie să le sărbătorească - sau cel puțin să le caute.

       

      10. It Comes At Night

       


      Puterea întunericului pare a fi tema din ce în ce mai prezentă a It Comes At Night, într-o lume în care o ciumă misterioasă șterge rapid populația lumii și o familie a scăpat în pădure, în încercarea de a o evita. Dar, după cum arată acest film, nimeni nu se poate ascunde de întuneric.

       

      Dar întotdeauna există întunericul necunoscutului - al ciumei, al salvării familiei și al supraviețuirii - care amenință să elimine omenirea. Spre deosebire de un monstru sau de strigoi, răul care vine pe timp de noapte este mult mai îngrozitor pentru că este real.

       

      Filmul "It Comes At Night" replică modul în care paranoia și frica se pot transforma cu ușurință în violență și nebunie. Un succes major în genul de groază, mai ales când cei mai mari monștrii din film este frica și instinctul de a supraviețui, "It Comes At Night" este poate filmul cel mai neplăcut care a ieșit până acum în acest an.

       

      9. A Quiet Passion

       

       

      Emily Dickinson este una dintre cele mai ciudate figuri ale literaturii americane: o reluare aparentă, această poetă a petrecut majoritatea vieții sale în casa familiei sale din Amherst, Massachusetts și rar părăsind terenul.

       

      Acum, peste 130 de ani de la moartea ei, a fost lansată o Pasiune liniștită, primul biopic al vieții lui Dickinson. Lumea lui Dickinson (interpretată de Cynthia Nixon) este foarte detaliată în acest film, de la tinerețe, când s-a retras de la Mount Holyoke la maturitate, ţinându-și familia și scriind poezii din viața ei dureroasă, unde o succesiune de decese ale persoanelor din familia ei au părăsit-o, ea fiind într-o depresie și a fost afectată de atacuri epileptice, în cele din urmă cedând bolii.

       

      8. Guardians of the Galaxy Vol. 2

       


       

      Cu succesul gigantic al Gardienilor Galaxiei Vol. 1, era inevitabil ca o continuare să fie făcută - dar ar avea de suferit o criză de doi ani? Răspunsul, din fericire, este: Vol. 2 este la fel de distractiv ca primul film, de data aceasta aprofundarea relaţiilor de caracter este accentuată şi povestea continuă intre Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket Raccoon şi Groot.

       

      Gardienii Vol. 2 este foarte mult despre părinți și despre familiile în general: tatăl biologic al Star-Lordului și cel adoptat și cum arată el că nu poate avea încredere în primul, în timp ce trebuie să-și accepte relația cu acesta din urmă. Gamora și sora ei adoptată, Nebula, încearcă, de asemenea, o reconciliere în film și chiar Baby Groot se potrivește cu temele tatălui-fiu ale filmului.


      Este, de asemenea, o lovitură bună de acțiune și de aventură și (din fericire) nu este o scăpare. Se pare că audiențele sunt de acord, deoarece este acum cel de-al treilea film cu cel mai mare câștig al anului până acum. Să sperăm că povestea va rezista în cel de-al treilea film ...

       

      7. John Wick: Chapter 2

       

       

      Se pare că John Wick a devenit cel mai bun film de acțiune din 2014. Keanu Reeves, în calitate de personaj titular, a revenit la rolul principal, în timp ce restul filmului pare o bătălie lungă, justificată, de la început până la capăt prin lovituri și mânia personajului.

       

      Spre deosebire de primul film, capitolul 2 nu este o rampă de răzbunare, ci consecințele inevitabile pe care Wick trebuie să le facă față pentru a lucra în subteranul criminal: el este chemat să plătească o datorie - ceea ce duce la secvențe incredibile de acțiune în care uciderea perfectă este pe cale să se întâmple. De fapt, poate fi chiar un film mai bun decât originalul.

       

      John Wick Capitolul 2 se bazează pe istoria protagonistului și cuprinde lumea în care trăia acesta odată şi la care se întoarce după un timp.

       

      6. David Lynch: The Art Life

       


       

      David Lynch nu a fost niciodată cel mai deschis regizor: deși el a dat interviuri și a oferit contururi vagi ale biografiei sale, acesta este un revoluționar şi se regăsește la fel de misterios ca și filmele lui.

       

      Între timp, fanii de film au devenit fascinați de regizor datorită stilului material și vizibil aproape indescriptibil de ciudat al operei sale. Doar cine este acest om care a creat lumea oribilă de pe lângă Twin Peaks, a detaliat pericolul înfiorător chiar sub idilul suburban Blue Velvet și a construit structura ciudată, de vis a lui Mulholland Drive?

       

      Chiar și mai surprinzător, este din gura omului însuși: Lynch sa așezat și a înregistrat 20 de interviuri separate care cuprind narațiunea, oferind un aspect personal fără precedent asupra propriei sale vieți (cu multe scene care au loc în studioul său de origine) și povestea lui ca artist tânăr.

       

      5. Get Out

       

       

      Una dintre cele mai mari hit-uri comerciale și critice ale anului, Get Out este un film de groază care se adresează politicii rasiale din America dintr-un alt unghi: în loc de satirizarea tipurilor conservatoare tipice "redneck" și a prejudecăților lor împotriva oamenilor negri, liberalii albi, a căror abordare față de problemele negre tind să deranjeze narațiunea și, în cele din urmă, să submineze obiectivele reale ale mișcărilor negre și discuțiile despre rasă în America.

       

      Get Out este un film de groază cu o margine satirică ascuțită, cu o abordare neașteptată a relațiilor rasiale în societate. Audiențele au fost uimite de acest film unic de groază, făcându-l un succes gigantic la box-office, cu o creștere de 247 milioane de dolari față de un buget de 4,5 milioane de dolari.

       

      4. Raw

       


       

      Primul semestru la facultate poate fi o tranzitie dificilă pentru unii elevi: ei sunt departe de casă pentru prima dată, nu cunosc pe nimeni încă in campus şi încearcă să se incadreze cât de bine poate, făcând câteodată greşeli. Justine se regăseşte în momentul în care ajunge la școala veterinară și face imediat activităţi şcolare.

       

      Raw este filmul de debut al lui Julia Ducournau și, deși are potențialul de a fi o groază plină de gore, filmul se concentrează pe trezirea experiențelor Justine după ce se încearcă poftele firii pământești.

       

      3. Truman

       

       

      Prieteniile sunt importante, dar adesea greu de întreținut, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți: oamenii care s-au văzut odată în fiecare zi în orașul lor natal trăiesc acum sute de kilometri distanță, viețile lor iau căi divergente, o dată pe an ajung să-şi dea apeluri telefonice sau like pe pagina de Facebook.

       

      Este vorba despre felul de prietenie pe care oamenii o au acolo şi unde poate trece mult timp fără să vorbească sau să se vadă unul pe altul, dar în momentul în care se văd din nou, este ca și cum nu ar fi trecut deloc timpul. Este vorba despre relațiile pe care le facem cu oameni care nu sunt familia noastră sau partenerii noștri romantici, ci doar oameni pe care îi vedem puțin din noi înșiși şi îi apreciem pentru asta.

       

      2. Logan

       

       

      Încă de la apariția sa timpurie în cărțile de benzi desenate, Wolverine a fost întotdeauna steaua de breakout a The X-Men. Tare, furios și vicios într-o luptă, Wolverine a vorbit cu băiatul adolescent în noi toți. În timp ce personajul fusese prezentat în filmele X-Men anterioare și jucase deja în două dintre filmele sale independente, niciuna dintre aceste adaptări nu a capturat niciodată îndurarea și personalitatea lui James "Logan" Howlett, AKA Wolverine. 

       

      Apariția finală a lui Hugh Jackman în rolul lui Wolverine are un ton sumbru, dar unul pe deplin în linie cu cel personalizat, personajul a fost întotdeauna și îi oferă lui Logan o eroică potrivită pentru încheierea povestii sale. Audiențele au fost de acord și filmul a ajuns la 612 milioane de dolari în întreaga lume, ceea ce nu este rău pentru eventualul cel mai mişto super-erou făcut până acum.

       

      1. Uncertain

       

       

      Orașul izolat "Uncertain", din Texas, găzduiește călători, rătăciți și nemulțumiți. Cel puțin, asta vedem în acest documentar uimitor din punct de vedere vizual al orașului, în care locuiesc 94 de persoane și care moare rapid împreună cu lacul. După trei locuitori ai orașului, un ghid de lac de 74 de ani, Henry Wayne și Zach, 3 tineri adulți, vânează pe lac.

       

      Este un portret bântuitor al unui mod de viață dispărut rapid. Atunci când privitorul captează glimpses de modernitate în film - cineva care utilizează un laptop sau un XBOX 360 - simte în mare parte starea filmului. Dar viitorul nesigur este acela care urmărește oamenii și modul lor de viață.

       

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor