Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 10 filme ale lui Tim Burton

      5 iulie 2017, Autor: Maria Tudoran
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Niciun regizor pană acum nu reușit la fel ca Tim Burton, să se unească cu o viziune unică și cu o popularitate universală. De la începutul său, a reușit să capteze publicul cu designul său artistic atent și să-i păstreze în jur cu simțul umorului și abilitățile naturale de povestire.

       

      La fel ca toți regizorii, Burton are suișuri și coborâșuri, iar odată cu îmbătrânirea, filmele sale par să fi devenit mai puțin îndrăznețe, dar geniul său este încă vizibil în fiecare dintre lucrările sale. Vă rugăm să vă bucurați de următoarea listă, clasând filmele din cariera sa și nu ezitați să fiți de acord sau, mai probabil, să nu fiți de acord cu acest clasament. Filmele sunt clasate de la cel mai prost la cel mai bun.

       

      10. Pee-Wee’s Big Adventure (1985)

       

       

      Pentru acest debut, Burton a combinat personalitatea TV a lui Paul Reubens, A.K.A. Pee Wee Herman, pentru a crea un film din spectacolul de succes al comediantului. Rezultatul este una dintre cele mai ciudate comedii din anii '80.


      Acesta combină umorul ciudat al personajului Pee Wee Herman cu o întorsătură a lui Burton, deși acest lucru este puțin subevaluat, deoarece el încă își descoperă stilul. Momente precum visurile și succesiunea sunt memorabile acum datorită viziunii regizorului și face tot ce-i stă în putință pentru a-și arăta talentele unice într-o poziție în care directorii ar fi dispărut în spatele imediat cum s-a dat startul.

       

      9. Sleepy Hollow (1999)

       


       

      Preluând premisa sa din povestea populară americană "Legenda Sleepy Hollow" de Washington Irving, această imagine a lui Burton menține povestea generală și temele, dar se extinde foarte mult asupra lor.

       

      Johnny Depp joacă rolul lui Ichabod Crane, un polițist care se mută în micul oraș din New York, Sleepy Hollow. El investighează o serie de crime, toate conducând victimele lor decapitate. Mulți dintre locuitorii orașului se află sub suspiciunea că uciderea este legată de un spirit mitic "Călăul fără cap" rămas din războiul revoluționar. În timp ce Ichabod este la început sceptic, el descoperă curând că există într-adevăr forțe supranaturale.

       

      8. Batman Returns (1992)

       

       

      Continuarea primei intrări de succes în seria "Batman" a lui Burton permite mai multă unicitate a regizorului în timp ce se creează încă o aventură super-eroică. MIchael Keaton își reia rolul lui Bruce Wayne / Batman, de data aceasta se confruntă cu o echipă de băieți răi.

       

      Deși nu atât de distractive, motivele ticăloșilor sunt adesea neclare, iar trecerea la amenințare vine atât de repede și frecvent încât să lase filmul cu o identitate mai slabă până la sfârșit. Din păcate, producătorii au crezut că viziunea lui Burton este prea întunecată pentru franciză, iar următoarele două filme, Batman Forever și Batman & Robin, au suferit foarte mult în absența directorului.

       

      7. Corpse Bride (2005)

       

       

      Principala problemă a majoritatea filmelor animate în aceste zile este prioritatea înaltă pusă pe design și efecte, lăsând adesea parcela plictisitoare și confuză. Corpse Bride, din fericire, nu are această problemă. 

       

      Victor este ulterior aspirat în lumea înfricoșătoare a celor morți și trebuie să rectifice situațiile confuze pentru ambele părți și să se întoarcă în lumea reală înainte de a fi prea târziu. Fiecare aspect al filmului este frumos imaginat și animat. Clădirile, chipurile scheletice și demonii colorați ai lumii interlope se adună pentru a crea o lovitură minunată de familie. Povestea este, de asemenea, echilibrată, făcându-l una dintre cele mai bune și coerente dintre toate filmele lui Burton.

       

      6. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

       

       

      În multe privințe, unul dintre cele mai indraznete filme pe care Tim Burton le-a făcut vreodată, Sweeney Todd este un film muzical sumbru, bazat pe scena clasică a lui Stephen Sondheim.


      Johnny Depp joacă și cântă rolul titular al unui frizer ciudat care se întoarce în Londra în secret după o exilă lungă, pentru a se răzbuna exact pe un judecător încremenit, interpretat de Alan Rickman, care îl învinovățește pentru moartea soției sale. Se mută cu bătrâna sa domnișoară, doamna Lovett (Helena Bonham Carter), dar o veche cunoștință îl recunoaște și trebuie să-l omoare pentru a-și proteja identitatea.

       

      5. Big Fish (2003)

       

       

      Unul dintre cele mai personale proiecte ale lui Burton, această poveste ciudată se concentrează pe Edward Bloom, un bătrân care se conectează cu fiul său pe patul de moarte, spunându-i niște povesti uimitoare și foarte improbabile despre viața lui. Audiența vede aceste povestiri spuse în venetele împrăștiate, cu Ewan McGregor jucând rolul tânărului Bloom.

       

      Probabil cauza acestei anomalii stilice se datorează legăturii puternice pe care Burton a simțit-o cu acest conținut tematic puternic tată-fiu al povestirii, pierzându-și tatăl cu câțiva ani înainte. BIg Fish este un film extrem de unic, care ne oferă o perspectivă asupra unui alt fel de regizor pe care Burton ar putea fi dacă la ales și, deși mulți nu știau ce să se gândească la filmul inițial, sa transformat într-unul din filmele lui Cel mai iubit.

       

      4. Batman (1989)

       


       

      După marele succes al lui Beetlejuice, lui Burton i sa oferit prima ocazie de câștig, ajutând prima adaptare modernă a filmului francizei de cărți de benzi desenate monstru. Inițial, fanii comicului au fost îngroziți, uitându-se la filmele lui Burton, cum ar fi Pee Wee, ca pe o campanie pentru Batman, iar turnarea actorului comic Michael Keaton în rolul principal nu a ajutat lucrurile. Din fericire, au fost foarte greșite și Burman's Batman stă astăzi ca una dintre cele mai întunecate și mai "comic book-y" franciză.

       

      Un alt element important pentru Batman, care este adesea trecut cu vederea, este coloana sonoră a lui Danny Elfman, care a inspirat numeroase copycats. Deși originile Joker-ului sunt o nouă invenție în acest film, Burton a fost puternic influențat de romanele grafice clasice Batman The Killing Joke și The Dark Knight Returns, în multe privințe capturând o imagine reală a eroului clasic și a mediului său decât chiar Trilogia lui Christopher Nolan.

       

      3. Ed Wood (1994)

       


       

      Deodată, unul dintre cele mai apreciate filme ale lui Burton și cel mai puțin reușit financiar, Ed Wood este o privire fascinantă asupra uneia dintre cele mai bizare personaje ale cinematografiei. Johnny Depp, într-unul din rolurile sale cele mai strălucitoare, joacă rolul de titular Wood, un regizor aspirant în industria cinematografică din anii 50, cu mai mult de câteva ciudățenii, ceea ce face dificilă producerea filmelor sale.

       

      Filmul este mult mai întemeiat decât majoritatea ale lui Burton, deoarece nu are evenimente supranaturale sau supărătoare, însă realitatea bizară a povestirii îl face la fel de captivant.

       

      2. Beetlejuice (1988)

       


       

      Lui Burtona i-au fost înmânate multe scenarii după succesul debutului său Pee Wee, dar a refuzat multe pentru că nu erau la fel de inventive sau creative pentru talentul său. În cele din urmă această poveste a venit pe biroul său, despre care a crezut că are un succes bine meritat.

       

      Beetlejuice este un amestec perfect de comedie și groază bizară. Anticul zgomotos și performanțele sublime ale lui Keaton oferă comedia și efectele speciale grotești de calitate, B-Movie asigură atmosfera. Comparativ cu Pee Wee, Beetlejuice a arătat o viziune mult mai concentrată de la Burton și a demonstrat Hollywood-ului nu numai că este un regizor talentat, ci și că oamenii merg să-i vadă filmele.

       

      1. Edward Scissorhands (1990)

       


       

      Edward Scissorhands este realizarea perfectă a tuturor abilităților și stilurilor directoriale ale lui Burton. Direcția de artă nu este deloc strălucită, juxtapând culorile pastelate ale cartierului suburban, unde filmul este amenajat cu designul întunecat, gotic al personajului principal.

       

      Johnny Depp joacă în prima sa colaborare cu Burton ca Edward, un om artificial, realizat de un inventator (Vincent Price), care are lame ascuțite în loc de mâini. El este găsit de o femeie casnică neatinsă care îi aduce pe Edward speriat să trăiască împreună cu familia. Acolo el se împrietenește cu vecinii cu natura și abilitățile sale nevinovate, cu aranjarea topiurilor și în cele din urmă a părului.

       

      El face o prietenie deosebit de puternică cu fiica familiei Kim, jucată de Winona Ryder, mult față de opoziția prietenului lui Kim, care face plimbări pentru a întoarce orașul împotriva lui Edward din gelozie. O mare parte din farmecul filmului provine din interpretarea silențioasă a lui Depp, care îl emite pe Charlie Chaplin pentru a transmite emoție fără cuvinte.

       

      Sursa: http://www.tasteofcinema.com/

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor