Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 6 filme din seria "Alien"

      30 iunie 2017, Autor: Maria Tudoran
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      În 1979, regizorul Ridley Scott a condus o revoluție în genul SF: "Alien". Cu o serie de seriale TV și un singur film de lung metraj, în revistă, această capodoperă revoluționară a avut recenzii mixte la început, dar în cele din urmă a devenit un punct de reper în horror și science fiction și una dintre cele mai mari francize din istoria filmului.

       

      Pentru a comemora o franciză atât de importantă în istoria filmului, care este iubită de fanii de-ai lungul timpului timp de decenii și zeci de ani, am clasat toate cele șase filme din franciza Alien. De asemenea, nu este niciodată prea târziu să ne amintim că cele două filme "Alien vs. Predator" au fost lăsate în mod deliberat din această listă și că avem o mulțime de spoilere de mai jos.


      Deci, aici sunt cele șase filme clasate de la cel mai prost la cel mai bun:

       

      6. Alien: Resurrection (1997), regizat de Jean-Pierre Jeunet

       


       

      După ce am văzut trei filme în care Ripley a distrus practic orice xenomorfa care a apărut în calea ei, trebuie într-adevăr să vedem relația dintre mama și fiul dintre locotenentul nostru preferat și noul hibrid uman-xenomorf? Și despre scena curții de baschet?

       

      Scris de Joss Whedon ("Răzbunătorii", "Mult Ado Despre Nimic"), filmul este plin de momente plictisitoare și se mișcă puțin încet, cu multe chestii inutile. Dar cea mai ciudată parte a filmului este totuși relația ciudată a lui Ripley cu Alienul pe care ea, din anumite motive, are o afecțiune.
      Cu o mulțime de mișcări ciudate ale camerelor și câteva scene și momente care ar putea să nu fie în script, "Alien: Resurrection" este numărul șase în clasamentul francizei Alien.

       

      5. Alien: Covenant (2017), regizat de Ridley Scott

       


       

      Ultimul film din franciza Alien urmărește nava de colonii care se îndreaptă spre o planetă îndepărtată, cu peste 2.000 de persoane aflate la bord pentru a ocupa acest nou loc. Totul se schimbă când găsesc un paradis din apropiere și se hotărăsc să aterizeze acolo.

       

      Chiar dacă nu se mișcă la fel de lent ca și alte filme din seria Alien, "Alien: Covenant" pare să fie acolo doar pentru a lega "Prometheus" de primul film al lui Alien, dar nu adaugă nimic semnificativ acestui univers.

       

      4. Alien 3 (1992), regizat de David Fincher

       


       

      Cu o mulțime de controverse care înconjoară producția acestui film, mai ales cu problemele lui David Fincher cu control creativ, "Alien 3" este adesea considerat "momentul în care franciza Alien a încetat să mai lucreze", deși acest lucru este clar discutabil.


      Fiind un faimos regizor de videoclipuri muzicale la vremea respectivă, nu este greu să ne imaginăm că a sunat ca o bună ocazie pentru Fincher să intre în industrie cu o franciză de tip blockbuster atât de mare precum era Alien la acea vreme (și încă este).

       

      Chiar și cu tot timpul de proiecție în care narațiunea nu pare să progreseze, scena coridorului până la sfârșitul filmului arată controlul imaginii de către Fincher pe care l-am vedea în următoarele filme și putem spune probabil că acest al treilea act îl face să vadă (deși încă nu salvează întreaga imagine).

       

      3. Prometheus (2012), regizat de Ridley Scott

       


       

      În ciuda faptului că "Prometheus" are o mulțime de probleme narative - mai ales în secțiunea de dialog - acesta este de departe cel mai subevaluat film din franciza Alien.
      Fiind în universul extraterestru fără prea multe xenomorfe, oamenii ar fi putut supăra audiența, dar "Prometheus" are o mulțime de urme ale primului film străin - și să fim clari, nu le comparăm în termeni de laudă și calitate. Lăsând o mulțime de întrebări deschise publicului (așa cum a făcut-o "Alien"), pare a fi o problemă astăzi, pentru a face publicul să se gândească singuri, în special în era de blockbuster.

       

      Chiar și numai cu câteva secvențe de acțiune mari, "Prometheus" va câștiga probabil recunoașterea ca un film mai bun pe măsură ce trece timpul când publicul recunoaște că nu orice film bun de succes trebuie să transmită toate informațiile într-o placă de argint. De aceea, "Prometheus" ocupă locul trei în clasament.

       

      2. Aliens (1986), regizat de James Cameron

       


       

      Când James Cameron a condus al doilea capitol al francizei Alien, a transformat povestea și universul cu un mare suspans, care a fost lansat cu șapte ani mai devreme într-un film de acțiune de primă oră. Ce poate fi mai rău decât un xenomorf? Și mai multe de atât. Și mama lor ca un bonus terifiant.

       

      Weaver oferă o performanță uimitoare cu acest personaj care descoperă că fiica ei a trecut fără întâlnirea pe care a promis-o cu decenii în urmă și găsește această figură fiică într-o fetiță de pe acea planetă îndepărtată. Această relație mamă și fiică este unul dintre momentele cele mai sensibile ale filmului.


      "Aliens" are o mulțime de secvențe de acțiune memorabile, o scriere minunată și un sfârșit palpitant, cu un robot uimitor față de bătălia extraterestră-mamă, care a lăsat publicul la marginea scaunului, aplaudând pentru Ripley. De aceea, "Aliens" devine locul doi pe această listă.

       

      1. Alien (1979), regizat de Ridley Scott

       


       

      Când "Alien" a sosit prima dată în teatre în 1979, a primit recenzii mixte. Time Out chiar a spus că trucurile jucate de film nu au putut să ascundă sărăcia imaginativă. Dar totuși, timpul a reușit să răscumpere capodopera care este "Alien".

       

      Cu o alegere inovatoare a unui protagonist de sex feminin, ceva din păcate încă nu foarte obișnuit în genul science-fi și horror în toate tipurile de medii, "Alien" a introdus lumea într-una dintre cele mai mari eroine: locotenentul Ellen Ripley.

       

      Lăsând o mulțime de imaginație a publicului, cu efecte practice superbe și design de producție și direcție aproape perfectă, "Alien" este un reper în istoria blockbuster. Povestea în timp spune că acest film a fost vândut de Dan O'Bannon și Ronald Shusett ca "Fals în spațiu". Acesta este un lucru uimitor pentru că au luat două dintre cele mai apreciate filme la vremea respectivă, "Star Wars "Și" Jaws ", pentru a vinde ceva cu totul nou. Și, din fericire, au făcut-o.

       

      Sursa: http://www.tasteofcinema.com/

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor