Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Trofeul ANONIMUL 2019, câștigat de producția belgiană „The Best of Dorien B.”

      11 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a desemnat, prin vot, câștigătorii celei de-a 16-a ediții. 

       

      • Trofeul ANONIMUL 2019 și premiul în valoare de 3.000 de Euro a fost câștigat de producția belgiană „The Best of Dorien B.”, în regia lui Anke Blondé. Directorul festivalului, Miruna Berescu, i-a înmânat trofeul actriței Kim Snauwaert, protagonista filmului, prezentă la Gala de Închidere, care a avut loc sâmbătă, 10 august.

      • Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a revenit filmului „Trofeul Tinereții” (r. Răzvan Oprescu).

      • Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de Euro a ajuns la producția spaniolă „Piggy” (r. Carlota Pereda). 

      • Scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină, în valoare de 1.000 de Euro a fost „La Bête” (r. Filippo Meneghetti).

       

      Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 5 - 11 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, a reunit în selecția competiției de lungmetraj, realizată de Ludmila Cvikova, șase titluri din Israel, Belgia, Suedia, Bulgaria, Iran şi România. Selecția competiției de scurtmetraj, realizată de Ionuț Mareș, a fost compusă din 24 de filme, românești și străine, alese din peste 600 de producții.

       

      Timp de șase zile, publicul ANONIMUL a văzut 44 de filme, șapte dintre ele facând parte din retrospectiva dedicată regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, invitatul special al acestei ediții, ce a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. De asemenea, în programul festivalului s-au regăsit și proiecții speciale ale unor filme românești ce urmează să intre în circuitul cinematografic în această toamnă, cum sunt „La Gomera”, noul film al lui Corneliu Porumboiu, și „Arest”, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn.


       

       

      Retrospectiva ANONIMUL va avea loc în perioada 12-14 septembrie la Cinema Muzeul Țăranului din București

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor