Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Unul din cinci britanici cere liber de la serviciu pentru a urmări seriale acasă

      11 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Fenomenul de binge-watching ne schimbă din ce în ce mai mult stilul de viaţă. Un sondaj realizat recent de Radio Times dezvăluie că unul din cinci britanici se învoieşte de la serviciu doar pentru a urmări seriale acasă.

       

      Dacă angajaţii se învoiesc de obicei după o petrecere solicitantă, pentru diverse sărbători sau pentru că sunt bolnavi, acum binge-watching-ul reprezintă pentru fanii înrăiţi aiserialelor un motiv suficient de întemeiat ca să lipsească de la serviciu.

       

      Potrivit sondajului realizat pe un eşantion de 5.500 de oameni, 18% dintre ei au sunat să ceară liber de la muncă pentru a urmări seriale acasă.

       

       

      Fenomenul binge-watching s-a născut în 2013, când Netflix a permis utilizatorilor să urmărească primul sezon din House of Cards în întregime.

       

      Au urmat seriale ca Orange is the New Black şi Breaking Bad, Black Mirror, Stranger Things, Killing Eve şi multe altele.

       

       

      Acelaşi sondaj mai arată că 23% dintre respondenţi au mărturisit că au minţit că au urmărit un serial doar pentru a se integra, deoarece toţi ceilalţi vorbeau despre acesta.

       

      Jumătate dintre cei chestionaţi au spus că au urmărit seriale timp de peste opt ore pe zi, iar trei sferturi, de peste patru ore. Iar asta nu e bine deloc.

       

      Potrivit cercetătorilor, cei care urmăresc timp de mai multe ore un program riscă să dezvolte stări de anxietate, stres şi depresie.

       

      Evoluţia giganţilor de streaming din Statele Unite şi adoptarea acestei tactici de către televiziunile din Marea Britanie au schimbat fundamental modul în care consumăm programele TV”, spune Tim Glanfield, directorul editorial al RadioTimes.com.

       

      Pentru mulţi, ideea de a aştepta o săptămână, pentru un nou episod, sau un an, pentru un nou sezon, este mai degrabă o excepţie decât o regulă în 2019”.

       

      Sursa: radiotimes.com

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor