Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Vechiul cinema „Republica”, noul cinema „Jean Constantin”

      2 aprilie 2013, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Începând cu anul 2015, cinematograful „Republica” va fi redeschis pentru constănţeni. Una dintre cele mai mari săli de cinema din România se află în paragină de mai bine de 8 ani, după încercarea eşuată de privatizare. Cei care au preluat clădirea, în loc să facă investiţii, au distrus-o sistematic, astăzi fiind o ruină în centrul oraşului.

       

      După preluarea patrimoniului Filialei Judeţene de Cinematografie, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a încercat să obţină fonduri europene pentru transformarea fostului cinematograf într-un centru multifuncţional educativ pentru tineret. Din nefericire, orgoliile politice au fost mai presus de interesele locuitorilor judeţului Constanţa, astfel că proiectul CJC a fost aruncat dintr-un sertar în altul. Schimbarea conducerii de la Ministerul Dezvoltării a însemnat şi deblocarea proiectului, pentru care ieri a fost semnat contractul de finanţare în valoare de peste 3 milioane de euro.

       

      „Când aici lucrurile se priveau numai politic, acces la banii europeni aveau numai firmele agreate de fosta guvernare. La Minister se blocau o parte dintre proiecte, altele erau blocate până să ajungă acolo... Toate agenţiile şi toate deconcentratele nu emiteau avize, puneau piedici, ca drumul acestor proiecte să fie tot mai greoi, şi asta numai pentru că aveai o altă culoare politică”, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

       

      Acum, contractul de finanţare a fost semnat, astfel că reabilitarea fostei săli de cinema va intra în linie dreaptă. „Am preluat cinematograful „Republica” de la Ministerul Culturii într-o stare de paragină şi ruină. După ce vom finaliza lucrările de reabilitare, noua locaţie se va numi cinematograful „Jean Constantin“. Centrul pentru tineret şi pentru elevi şi studenţi se va adresa tuturor cetăţenilor din municipiul şi din judeţul Constanţa”, a spus Constantinescu.

       

      Sursa: telegrafonline.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor