Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Vin Diesel împlineşte, astăzi, 52 de ani!

      18 iulie 2019, Autor: Anca Rusu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Îi urăm La mulţi ani!, astăzi, actorului american Vin Diesel.

       

      Pe numele său real Mark Sinclair Vincent, Vin Diesel s-a născut pe 18 iulie 1967, în Comitatul Alameda, SUA. Vin Diesel nu și-a cunoscut niciodată tatăl biologic, fiind crescut, împreună cu fratele său geamăn, de mama lui de profesie astrolog şi psiholog.

       


       

      Și-a făcut debutul pe scenă la vârsta de 7 ani, când a apărut în piesa “Dinosaur Door”, în New York. Alături de fratele său și câțiva prieteni, Vin Diesel a intrat în teatru cu intenția de a-l vandaliza. Directorul artistic al teatrului a decis ca, în schimbul pedepsei copiilor, să le ofere propriul fragment în show.

       

      Primul său rol a fost necreditat, în anul 1990, în filmul Awakenings. Apoi, produce, regizează și joacă în scurtmetrajul Multi-Facial din 1994, care i-a atras atenţia lui Steven Spielberg, care îl distribuie în drama „Salvați soldatul Ryan/ Saving Private Ryan" din 1998.

       


       

      Filmele care i-au adus celebritatea lui Vin Diesel au fost  „Furios și Iute/ The Fast and The Furious” (2001) și Triplu X (XXX) (2002). A reluat rolul lui Dominic Torretto în cea de-a patra parte a seriei Fast & Furious (2009), în Fast Five (2011), în Furious 6 (2013), Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017), iar in prezent filmeaza Fast & Furious 9, care se va lansa in 2020.

       

      În 2001, Vin Diesel a avut o relație cu colega de platou din filmul Fast and Furious, Michelle Rodriguez. Din 2008, Vin Diesel are o relație cu fotomodelul mexican Paloma Jimenez, cu care are trei copii - Hania Riley, Vincent Sinclair și Pauline, care a primit acest nume în onoarea lui Paul Walker, care a murit în noiembrie 2013 într-un accident rutier.

       

      Sursa: imdb.com, wikipedia.org

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor