Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Pavel Bartoș și Șerban Pavlu pe scena ANONIMUL 2019

      7 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      La cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc între 5 și 11 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, publicul face cunoștință cu cineaști din România și de peste hotare. Actorii Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Șerban Pavlu și Pavel Bartoș sunt doar câțiva dintre cei care au urcat pe scena festivalului marți, 6 august 2019, prezentând publicului cele mai noi producții la care au lucrat.

       

      În cadrul Romanian OFF Section, publicul ANONIMUL a avut ocazia de a vedea, înainte de lansarea în cinematografe din 13 septembrie, „La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetrajal regizorului Corneliu Porumboiu. Echipa filmului a fost reprezentată de actorul Vlad Ivanov, coordonatoarea de producție Ramona Grama, și actrița Julieta Szony, cunoscută publicului român pentru rolurile Adnana din „Toate pânzele sus” (r. Mircea Mureșan, 1977) și Otilia din „Felix și Otilia” (regia Iulian Mihu, 1972).

       

       

      „Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să teghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci cândtrebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci estebine.”, a mărturisit Julieta Szony spectatorilor ANONIMUL.

       

      „Monștri.”, filmul românesc din competiția de lungmetraj realizată de selecționera Ludmila Cvikova, a beneficiat de o proiecție specială la ANONIMUL, în prezența actorului Șerban Pavlu, a regizorului Marius Olteanu, precum și a producătorului Claudiu Mitcu.

      Un filmd espre o poveste de dragoste atipică, „Monștri.” îi are în distribuție pe Judith State (Sieranevada), Cristian Popa (Comrade Detective), Alexandru Potocean și Șerban Pavlu.

       

      Debutul în scurtmetraj al lui Pavel Bartoș„Romanian Tradition” -  a fost prezentat la ANONIMUL în secțiunea Actori în spatele camerei.

      „Este un film după o întâmplare adevărată, petrecută la o nuntă sătească, la care au ajunsdin greșeală doi studenți, care încercând să respecte tradițiile, reușesc să deturneze nunta.Este un film onest. Nici nu m-am gândit că acest film o să fie în festivaluri, dar uite că a fostla TIFF, acum este la ANONIMUL, iar astăzi am aflat că a fost selectat și pentru festivalulde la Izmir, Turcia.”, a declarat Pavel Bartoș.

       

       

      Joi, 8 august, la Sfântu Gheorghe va sosi cunoscutul cineasta ucrainean Sergei Loznitsa, care va primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale și care susține un masterclass sâmbătă, 10 august, de la ora 15.00.
      O retrospectivă care include 7 titluri din filmografia sa va fi prezentată publicului, 4 dintre proiecții fiind urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

       

      „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, recent lansat în competiţia East of the West a Festivaluluid e la Karlovy Vary și câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2019, va avea parte de o proiecție specială în cadrul ANONIMUL vineri, 9 august.

      Publicul va avea ocazia să discute despre acest film cu realizatorul său Andrei Cohn, precum și cu actorul Iulian Postelnicu, sâmbătă, 10 august.

       

      Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 5 - 11 august,l a Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Accesul la proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit

       

      credit foto: Radu Afloarei

      Sursa: ANONIMUL

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor