Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      ZILELE FEMEII CINEAST: 6-8 MARTIE 2015

      4 martie 2015, Autor: Oana Mosor
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      București, 4 martie 2015 – În perioada 6-8 martie 2015 vor avea loc la București, la Cinema Studio,  Zilele Femeii Cineast.

       

      Acest eveniment, realizat anul acesta în colaborare cu Ambasada Belgiei și Uniunea Cineaștilor din România, intenționează să deschidă drumul unui festival unic în Europa de Est, dedicat femeilor, pe care Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) dorește să-l organizeze anul viitor.

       

      Invitata specială este Caroline Strubbe (Belgia), regizoarea filmelor Lost Persons Area (premiat laFestivalul Filmului de la Cannes in anul 2009) și I Am The Same, I’m Another, care sunt programate sâmbătă, 7 martie 2015, orele 18.00 și 20.00, la Cinema Studio, în prezența realizatoarei.

       

      Duminică, 8 martie, de la ora 18.00, este programata la Cinema Studio o selecție de filme de scurtmetraj premiate ale Generatiei de maine, realizate de studentele de la UNATC, program urmat de o secțiune de întrebări și răspunsuri. Intenția organizaorilor este ca din 2016 acest program să devină competitiv, iar premiul să reprezinte un suport important pentru debutul în lungmetraj al câștigătoarei.

       

      Zilele Femeii Cineast intentionează să atragă atenția marelui public asupra calității, abordării subiectelor și unicitatății filmelor realizate de regizori femei.

       

      Filmul, în România şi nu numai, este deseori perceput drept o artă preponderent abordată de bărbaţi. În România, conform datelor disponibile în Registrul Cinematografiei, doar 7 regizoare au realizat lungmetraje de ficțiune în ultimii 20 ani, iar ponderea în totalul producţiilor de film din ultimii 20 ani este de circa 6%.


      Acestă manifestare apare într-un moment în care la nivel european se înregistrează o preocupare pentru egalitatea de şanse şi prin ea se dorește promovarea unei viziuni suplimentare feminine în peisajul cinematografic românesc. Viziunea artistică a femeilor regizoare reprezintă o altă percepţie a lumii, fără de care arta ar fi mai săracă.

       

      Despre Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC)


      Asociaţia Română a Femeilor în Cinema este o organizaţie profesionala, nonprofit, neguvernamentala, care isi propune sa promoveze creatia artistica profesionista a femeilor din Romania in domeniul cinematografic, in contextul artistic contemporan cu prioritatea promovarii valorilor umane specific feminine: intelegerea, compasiunea, non-violenta.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau Introdu codul alaturat

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor